După dezastrul cu Galaxy Note 7, gigantul Samsung se concentrează pe Galaxy S8, noua versiune a gamei S

Autor: Ioana Nita 31.10.2016

Gigantul sud-coreean Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel global, îşi canalizează acum toate eforturile în dezvoltarea noii versiuni a gamei de vârf Galaxy S – Galaxy S8, care urmează fie lansată la începutul anului viitor, după eşecul cu Galaxy Note 7, scrie portalul techcrunch.com.

Potrivit lui Lee Kyeong-Tae, vicepreşedinte în cadrul Samsung, noua versiune a gamei Galaxy S va avea un design schimbat, o cameră foto mai bună şi un „serviciu de inteligenţă artificială”.

Cel mai probabil acest serviciu a fost dezvoltat în colaborare cu Viv Labs, start-up-ul american fondat de o parte din echipa care a creat asistentul personal „Siri” al Apple, pe care gigantul sud-coreean l-a achiziţionat recent. Deşi Samsung se axează acum pe dezvoltarea noii versiuni a gamei de vârf  Galaxy S, compania continuă în paralel să investigheze cazul Galaxy Note 7 – acumulatorii se supraîncălzeau în timpul procesului de încărcare, unele modele chiar explodând.

Gigantul sud-coreean a anunţat că utilizatorii smartphone-urilor Note 7 din Coreea de Sud care şi-au înlocuit dispozitivul cu un model Galaxy S7, îl vor putea schimba şi pe acesta cu noul Galaxy S8 sau Note 8, atunci când acestea vor fi lansate.