Lovitură de teatru în SUA: Donald Trump este în faţa lui Hillary Clinton în sondaje

Autor: Bianca Dorobanţu 01.11.2016

Hillary Clinton, candidatul democrat la cursa pentru Casa Albă este cu un punct în spatele lui Donald Trump în cel mai recent sondaj privind preferinţele de vot, pentru prima data din luna mai, scrie ABC News.

Un procent de 46% dintre alegători l-ar sprijini pe Donald Trump, în timp ce pe Hillary Clinton ar alege-o 45% dintre aceştia.

Simpatia alegătorilor americani pentru Hillary Clinton a început să scadă pe fondul scandalului e-mailurilor sale private, în care s-a implicat şi FBI-ul, mai ales începând cu noaptea de vineri spre sâmbătă. Simpatia pentru Trump s-a menţinut la acelaşi nivel încă de pe data de 20 octombrie.

Specialiştii spun însă că diferenţa dintre cei doi candidaţi în sondaje nu este una semnificativă şi nu este de natură să prezică neapărat şi rezultatele alegerilor.

Donald Trump a mai depăşit-o pe Hillary Clinton în sondaje în luna mai a acestui an, având un avans de 2%, după nominalizarea republicanilor, în timp ce Clinton se „lupta” cu Bernie Sanders pentru a obţine nominalizarea Partidului Democrat.