Metrorex va scoate la licitaţie serviciul asigurării de răspundere civilă pentru accidente la metrou

Autor: Mediafax 03.11.2016

„Metrorex a lansat la finele anului 2015 procedura de angajare a unui expert în domeniul asigurărilor pentru elaborarea unui studiu din care să reiasă posibilele riscuri rezultate din accidente/incidente faţă de care societatea este vulnerabilă în relaţia transportator-călător. Studiul cuprinde, în special, identificarea, descrierea şi fundamentarea pe baze de calcul a riscurilor rezultate din călătoria cu metroul, stabilirea ariei de întindere a riscurilor, clasificarea riscurilor identificate din punct de vedere al oportunităţii asigurării acestora şi, nu în ultimul rând, identificarea şi fundamentarea nivelului optim de despăgubire a riscurilor identificate”, se arată în comunicatul Metrorex.

Administratorul Metroului precizează că a lucrat, împreună cu firma specializată contractată, la elaborarea caietului de sarcini şi a cerinţelor acestuia.

„Varianta finală a caietului de sarcini a fost supusă atenţiei Consiliului de Administraţie, fiind avizat de către Consiliul Tehnico-Economic în data de 1 noiembrie 2016. În momentul de faţă, se lucrează la documentaţia de achiziţie, urmând ca până la data de 15 noiembrie 2016 să se publice în SEAP (n.n. – Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) anunţul pentru achiziţionarea serviciilor”, anunţă Metrorex.