Englezii, bulgarii şi francezii au prins gustul cărnii româneşti. Topul celor mai mari exportatori de carne din România în 2015

Ziarul Financiar 05.11.2016

Exporturile de carne s-au majorat cu 17% anul trecut faţă de 2014, la 250 de milioane de euro, iar pentru mulţi antreprenori locali pieţele externe au ajuns să contribuie cu cel puţin 10% la rulajele anuale.

Pe primul loc în topul celor mai mari 30 de companii ex­por­ta­toare de carne după  va­loarea ex­por­tu­rilor din 2015 se află com­pania Aaylex Prod, de­ţinută de Bogdan Stanca, cu ac­tivităţi în pre­lucrarea şi conservarea cărnii de pasăre, care a încheiat anul cu o cifră de afaceri de 439,1 mil. lei, în creş­tere cu circa 14% faţă de anul pre­cedent, potrivit datelor pu­blicate pe site-ul Ministerului Finanţelor. Grupul Aaylex ex­portă carne de pui sub brandul Coco Rico în Bulgaria, Cehia, Cipru, Fran­ţa, Germania, Gre­cia, Ma­ce­donia, Marea Bri­tanie, Olanda şi Slovacia.

„Cantitatea exportată în cursul anului trecut este de apro­ximativ 15.000 de tone. Ex­portul valoric reprezintă apro­xi­mativ 30%-35% din pro­ducţia grupu­lui, constând în spe­cial în pro­duse proaspete, refrigerate“, au declarat pentru ZF repre­zen­tanţii Aaylex.