Toyota ar putea produce maşini electrice de cursă lungă

Autor: Mediafax 07.11.2016

Deşi rivalii Nissan Motor - Volkswagen şi Tesla Motors - au susţinut că maşinile electrice sunt cele mai viabile vehicule fără emisii pentru viitor, Toyota a anunţat că va păstra vehiculele electrice pentru distanţe scurte având în vedere preţul mare al bateriilor reîncărcabile şi al timpului îndelungat de încărcare.

Iniţiativa de a produce maşini electrice care să fie utilizate pe distanţe lungi ar schimba strategia Toyota de promovare a maşinilor hibrid electrice şi a maşinilor care au propulsie pe hidrogen.

Toyota ar înfiinţa o echipă în 2017 care s-ar dedica dezvoltării maşinilor electrice care pot călători mai mult de 300 de kilometri cu o singură încărcare, susţine cotidianul Nikkei, fără să citeze surse. Ziarul a adăugat că firma Toyota intenţionează să vândă prima maşină electrică de cursă lungă în 2020, în Japonia, dar şi pe alte pieţe precum California şi China.

Toyota a declarat că nu comentează planurile aflate în desfăşurare, susţinând, însă, că dezvoltă diferite tehnologii, printre care şi maşinile electrice.

Toyota a promis să aibă toate vehiculele fără emisii până în 2050.