Sasa Hederic, SEE Regional Manager VEEAM: Business-urile nu trebuie să se mai întrebe dacă îşi pot recupera datele în caz de dezastru, ci cât de repede se pot recupera

Autor: Ştefan Stan 08.11.2016

În lumea de azi business-urile nu trebuie să se mai întrebe dacă îşi pot recupera datele în caz de dezastru, ci cât de repede se pot recupera, cât de repede pot reveni în afaceri şi cum pot evita dezastrele de la bun început, a declarat Sasa Hederic, SEE Regional Manager VEEAM, în cadrul ediţiei speciale ZF Live de la Microsoft Summit 2016.

În fiecare VEEAM realizează un studiu. Anul acesta, managerul firmei pe Europa de Sud-Est susţine că a găsit ceva ”foarte interesant”: opt din 10 şefi de companii din IT au recunoscut că nu pot să asigure aşteptările de disponibilitate de care au nevoie clienţii lor. ”Cele mai mari companii din lume sunt cele de software, şi pentru a rămâne competitive, trebuie să fie disponibile. Indiferent cât de bune sunt serviciile pe care le oferă, acestea trebuie să fie disponibile. În urmă cu 10-15 ani, furnizorii de servicii se întrebau ceva simplu: dacă este un dezastru, ne putem reveni după acesta? Răspunsul logic trebuia să fie da, să se poată recupera datele în stadiul de dinainte de dezastru”

”Avem clienţi în România din mai multe industrii, precum finanţe, sectorul de energie, din retail, din sectorul de producţie. Este o piaţă foarte bună pentru noi. Cred că disponibilitatea este următorul la rând pentru îmbunătăţire. Companiile s-au focusat pe performanţele aplicaţiilor, pe experienţa utilizatorilor, dar nimeni nu se gândea la cât de disponibile sunt acele produse. Aceasta va fi următorul pas major pentru îmbunătăţire”, a spus Sasa Hederic.