​Rompetrol Well Services, pe pierderi de 4,1 milioane lei la nouă luni, faţă de un rezultat negativ de 1,4 mil. lei la nouă luni 2015. Mai puţini angajaţi cu 33%. Venituri din exploatare de 20,7 mil. lei, în scădere cu 48%

Autor: Liviu Popescu 14.11.2016

Rompetrol Well Services (PTR) şi-a adâncit pierderile la 4 mil. lei la nouă luni 2016, faţă de un rezultat negativ de 1,4 mil. lei la nouă 2015, în timp ce veniturile din exploatare au scăzut cu 48% la 20,7 mil. lei.

Activitatea operaţională a companiei a fost în mod real afectată de contextul economic global în industria de petrol şi gaze, factorul determinant fiind scăderea drastică a preţului petrolului brut”, se arată în comunicatul rezultatelor pe nouă luni.

Efectele scăderii preţului petrolului - amânarea proiectelor importante de explorare şi producţie a hidrocarburilor, convenţionale sau neconvenţionale, reducerea investiţiilor, diminuarea severă a cererii pentru servicii la sondă – s-au resimţit din plin şi în pieţele pe care este activă compania. Prăbuşirea preţului barilului de petrol a generat efecte în lanţ, principalii operatori petrolieri reducându-şi semnificativ bugetele operaţionale şi de investiţii, menţionează RRC.

Numărul de angajaţi la finele lunii septembrie era de 186, faţă de 279 în septembrie 2015.