Idea Bank a făcut profit de peste 10 milioane de lei în nouă luni

Autor: Anelis Baciu 15.11.2016
Idea Bank, instituţia de credit construită pe scheletul Romanian International Bank (RIB) de către polonezii de la Getin Holding, a înregistrat în intervalul ianuarie-septembrie a acestui an un profit de 10 milioane de zloţi polonezi, echivalentul a 10,3 milioane de lei, potrivit datelor publicate de banca mamă. Spre comparaţie, în aceeaşi perioadă a anului trecut, Idea Bank a raportat pierderi de 15 milioane de zloţi polonezi.

Veniturile nete  au totalizat circa 69,4 milioane de zloţi (circa 71 milioane de lei), în creştere cu circa 58% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În acelaşi timp cheltuielile au însumat 58,7 milioane de zloţi (60,5 milioane de lei), fiind în creştere cu circa 8%.

Veniturile nete din dobânzi au avut cea mai însemnată pondere în totalul încasărilor Idea Bank din primele nouă luni ale anului, aproximativ 40%, echivalentul a peste 30 milioane de zloţi (31 milioane de lei), în timp ce veniturile nete din comisioane au însumat 22 milioane de zloţi (22,7 milioane de lei).