Povestea omului care a realizat un produs care în prezent este vândut la fiecare 2,5 secunde

Autor: Georgiana Călin 17.11.2016

În timpul singurului interviu acodat vreodată, publicaţiei ”La Stampa“, Michele Ferrero nu şi-a dat jos ochelarii de soare. Şi nu pentru a-şi proteja ochii, ci pentru a se ascunde. Se spune că era extrem de modest, iar când era numit geniu, replica spunând că al doilea nume ale său este, într-adevăr, ”Eugenio“. Pe lângă Nutella, alte 20 de branduri i-au adus titlul de cel mai bogat om din Italia, cu o avere de 23,4 miliarde de dolari. S-a amuzat când a auzit că reţeta pentru Coca-Cola este cunoscută de doar câţiva directori ai companiei. Mult mai puţini oameni ştiu compoziţia Nutella.

Discreţia sa a avut un rol şi în afaceri; Ferrero păstra secretul reţetei Nutella - ciocolata cu alune care i-a adus succesul. În fiecare an sunt consumate 365 milioane de kilograme de Nutella în toată lumea. În interviul oferit, Michele Fererro a arătat direcţiile după care s-a ghidat în afaceri. „Fă întotdeauna ceva diferit de alţii”, iar Nutella e o dovadă clară. Pasta de alune amestecată cu cea de cacao a fost cunoscută în nordul Italiei de la Napoleon încoace. Însă tatăl lui, Pietro, care conducea o mică patiserie-magazin în oraşul Alba din Italia, a reînviat această idee în Al Doilea Război Mondial, când praful de cacao era greu de găsit.

Povestea omului care a realizat un produs care în prezent este vândut la fiecare 2,5 secunde