Cine este varianta masculină a Sandrei Brown: Unul dintre cei mai buni jucători de polo din lume s-a apucat să scrie cărţi de dragoste şi a ajuns în topul WSJ

Ziarul Financiar 19.11.2016

Supranumit „David Beckham al poloului” şi cu peste 50 de campionate de polo câştgate la activ, argentinianul Nacho Figueras a lansat o trilogie de cărţi romantice, „The Polo Season”, care prezintă stilul de viaţă extravagant al unor fraţi argentinieni, Alejandro şi Sebastian, jucători de polo şi relaţiile lor romantice, scrie Wall Street Journal, acesta fiind în topul celor mai citite articole ale publicaţiei de săptămâna trecută.

„Publisherul meu, care ştie cât îmi doream să fac ceva în aşa fel încât să ştie cât mai mulţi oameni de existenţa acestui sport, mi-a spus că singurul mod de a face acest lucru este să scriu un roman de dragoste, fiind uşor de înţeles şi apreciat de toată lumea”.

Unul dintre cei mai buni 100 de jucători de polo din lume şi căpitanul echipei Black Watch Polo, Figueras este şi imaginea pentru linia polo de la Ralph Lauren de peste un deceniu.

Primul roman „Nacho Figueras Presents: High Season”, a fost lansat pe 31 mai, iar celelalte două în iunie, respectiv iulie.

Însă nu Figueras este şi autorul-propriu zis, ci „Jessica Whitman” – pseudonimul unei echipe de scriitori anonimi americani, care urmărit cu atenţie viaţa lui Nacho Figueras şi a soţiei sale, Delfina Blaquier, din toate unghiurile, insiprându-se pentru a scrie poveştile. Totuşi, atenţia s-a concentrat mai degrabă asupra stilului de viaţă al familiei, decât asupra  sportului. Cei doi soţi au declarat că s-au uitat peste mai multe manuscrise, editând frazele în limba spaniolă pentru a reflecta cu acurateţe dialectul lor argentinian şi descrierile modului în care jucătorii de polo au grijă de caii lor şi de locurile în care îşi petrec timpul.

Romanele ilustrează poveştile a doi fraţi, jucători de polo, din Wellington, iar Figueras spune că nu sunt bazate pe fapte reale. „Scriitorilor le-am povestit şi le-am arătat lumea poloului, cum avem grijă de cai, ce înseamnă pentru noi acest sport, iar ei au scris aceste poveşti”. Primul roman, „High Season” îl prezintă pe văduvul Alejandro del Campo, căpitanul echipei de polo La Victoria. Atunci când intră în scenă Georgia Fellowes, o tânără medic veterinar proaspăt ajuns în Wellington din New York, Alejandro se îndrăgosteşte. Cuplul trece prin diferite momente, fiind reprezentarea unei poveşti clasice de dragoste – ce are în coloana sonoră „tropăitul” copitelor de cai.

În roman, Alejandro se declară un fan al Polo Red, parfum marca Ralph Lauren, cu care Figueras are parteneriate de lungă durată. Alejandro este, de asemenea, un lider pe teren şi este devotat familiei sale.

Figueras, care se autodescrie ca fiind un cititor „vorace”, preferă lecturile autobiografice, memorii şi ficţiuni, în timp ce soţia sa, Delfina Blquier este fan al romanelor de dragoste, al poveştilor cu eroine care pot „salva” bărbaţii din viaţa lor.

„Seria <<Polo Season>> este în primul rând o modalitate de a arăta unor noi categorii de public cum este, de fapt, lumea poloului”, susţine Figueras. „Normal, adăugându-i-se şi sarea şi piperul de care un roman de dragoste are nevoie, dar şi senzualitate”, adaugă el.  Atât Figueras, cât şi personajele sale menţionează de multe ori că poloul este un „paşaport către lume”, aşa cum spunea Winston Churchill. Jucătorii sunt duri, iar relaţia care se stabileşte între ei şi cai este specială, adaugă soţia sa, Blaquier.