Germanii de la Leoni caută 300 de oameni pentru fabricile de cablaje auto din Bistriţa şi Piteşti

Autor: Laurentiu Cotu 22.11.2016
Fabricile de cabluri pentru industria auto Leoni din Bistriţa şi Piteşti, controlate de  grupul german Leoni cu vânzări globale de peste 4,5 mld. euro şi 74.000 de angajaţi, recru­tează în prezent 315 oameni, cele mai multe joburi disponibile fiind pentru mun­citori necalificaţi, însă există oportunităţi de angajare şi pentru ingi­neri sau tehnicieni, potrivit infor­maţiilor de pe site-urile AJOFM (Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Bistriţa-Nasăud şi Argeş.
 
Producătorul german de cablaje caută în principal muncitori pentru asamblarea şi montarea pieselor, oferind angajaţilor diferite traininguri de formare profesională pentru toate poziţiile din cadrul companiei, cum ar fi soft skills şi cursuri de limbi străine, potrivit informaţiilor de pe site-ul Leoni. În vara acestui an, Leoni ajunsese la 17.000 de angajaţi în cadrul celor trei companii deţinute pe plan local (Bistriţa, Arad şi Piteşti).
 
Reprezentanţii Leoni spuneau anterior că au implementat o serie de măsuri pentru creşterea atractivităţii candidaţilor în cadrul Leoni în Bistriţa, măsuri care au inclus o caravană de recrutare care a mers prin tot judeţul pentru a intervieva potenţialii angajaţi, precum şi producţia unui videoclip distribuit pe internet.