BT Capital Partners despre Teraplast. Estimăm o creştere de 8% a vânzărilor în 2017. Am redus investiţiile de capital fix aşteptate

Autor: Liviu Popescu 22.11.2016
Grupul Teraplast Bistriţa (TRP), producător de profiluri de plastic, ar putea să aibă o creştere anuală de 8% a cifrei de afaceri în 2017 la 438 milioane de lei în contextul în care grupul vrea să se extindă pe pieţele internaţionale, pentru a reduce dependenţa de pro­iectele de infrastructură locale, susţin cei de la BT Capital Partners, divizia de pieţe de capital a Băncii Transilvania.
 
Teraplast Bistriţa, companie cu 280 milioane de lei capitalizare, şi-a concretizat deja intenţia de extindere în străinătate prin deschiderea unei subsidiare în Ungaria.
 
„În ceea ce priveşte investiţiile, rămânem rezervaţi vizavi de capa­citatea companiei de a-şi îndeplini programul consistent de investiţii în perioada rămasă până la finalul anului“, se arată într-un raport al BT Capital Partners.
 
Grupul Teraplast avea la nouă luni un profit net de apro­ximativ 30 milioane de lei, mai mare cu 37% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, în timp ce afacerile au urcat cu 10%, la 311 milioane de lei.