Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care grupul Affidea preia clinicile Hiperdia

Autor: Roxana Rosu 22.11.2016

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care grupul Affidea Diagnostics BV preia Harkstede Holding BV şi, indirect, reţeaua de clinici Hiperdia SA din Brasov.

Autoritatea de concurenţă va evalua operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice.

Atât Affidea Diagnostics BV, cât şi Hiperdia SA sunt active în România în sectorul serviciilor medicale şi operează centre medicale care furnizează, în special, servicii de imagistică, consultaţii medicale şi servicii de laborator.

Grupul Affidea, unul din cei mai mari furnizori de servicii de imagistică medicală de înaltă performanţă şi tratament al can­cerului din Europa, pre­zent în 14 ţări, cu 175 de centre medicale, a sem­nat un acord angajant de achiziţie a cen­trelor de diagnostic Hiperdia, care operează 23 de centre medicale în 12 judeţe din ţară.

Lanţul Hiperdia din Braşov, cel mai mare lanţ de clinici specializate în imagistică pe plan local şi unul dintre cei mai dinamici jucători de pe piaţa serviciilor private din România, este deţinut de SouthEast Europe Equity Fund II (administrat de compania americană  Bed­minster Capital Management) şi de Harkstede Holding şi a avut afaceri de 77 mil. lei anul trecut.

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, dar surse din piaţă susţin că tranzacţia se ridică la 40-50 de milioane de euro, fiind preluat pachetul integral al Hiperdia

.