Synevo s-a extins cu 11 centre de recoltare în acest an. „Mergem şi în oraşele mici şi medii“

Autor: Georgiana Mihalache 23.11.2016

Synevo România, reţeaua de labo­ra­toare care face parte din grupul suedez de servicii medicale private Medicover, cu afaceri de 156 de milioane de lei anul tre­cut, a deschis în acest an 11 centre de re­coltare şi a ajuns la un total de 67 de astfel de unităţi la nivel naţional, potrivit da­telor transmise de companie. Nu­mărul de laboratoare a rămas constant, la 16 centre.

„Cea mai mare parte a veniturilor realizate de Synevo provin din analize de laborator efectuate pentru pacienţi privaţi din România sau pentru pacienţi din ţările din regiune. Modelul de business al companiei Synevo se ba­zează pe analizele de laborator oferite pa­cienţilor privaţi. Acesta este motivul pentru care deschidem centre de re­coltare şi în oraşele medii şi mici“, a spus Irina Cluve, manager de comunicare în cadrul Synevo.

În România, Synevo activează în 11 judeţe, în timp ce în Bucureşti există două laboratoare, iar pentru toate uni­tăţile există contracte cu Casele de Asigurări de Sănătate pentru a deconta serviciile oferite pacienţilor.

„În anul 2015, Synevo a făcut in­ves­tigaţii de labor