Consiliul Concurenţei şi-a ales un vicepreşedinte şi doi consilieri de concurenţă

Autor: Mihaela Pascari 23.11.2016
Parlamentarii au avizat ieri numirea în funcţie a unui vicepreşedinte şi a doi consilieri din cadrul Consiliului Concurenţei, poziţii care erau vacante, potrivit Mediafax.
 
Pentru funcţia de vicepreşedinte a fost avizată Elena Kleininger, absolventă a Institutului Politehnic. Ea a fost şef de cabinet al preşedintelui României Emil Constantinescu timp de patru ani, dar şi şef al departamentului de strategie în cadrul Oficiului de Stat pentru Brevete şi Mărci.
 
Consiliul Concurenţei va avea doi vicepreşedinţi: Elena Kleininger şi Otilian Neagoe, care a preluat funcţia în 2009. El este şi consilier de supraveghere din domeniul feroviar, funcţie în care activează timp de aproximativ cinci ani, potrivit informaţiilor de pe site-ul Consiliului Concurenţei.
 
Pentru celelalte două funcţii puse la bătaie de Consiliul Concurenţei, au fost audiaţi Cosmin Belacurencu, care este în prezent director adjunct al Reţelei Naţionale de Ajutor de Stat din Cadrul Consiliului Concurenţei şi Vasile Dragoş Constantin, conferenţiar universitar în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucureşti. Noii consilieri de ocncurenţă vor activa împreună cu alţi doi consilieri de concurenţă: Dan Ionescu (activează din 2009) şi Laszlo Gyerco (care activează din 2011). 
 
„Scopul meu prin noua funcţie este să contribui la asigurarea eficacităţii activităţii Consiliului Concurenţei. Prin aceasta asigurăm funcţionarea eficientă a pieselor din România. De asemenea, mă preocupă să avem mai mult o abordare economică prin aplicarea politicii concurenţei“, a spus pentru ZF Dragoş Vasile Constantin. El a fost numit pe poziţia de conferenţiar universitar în cadrul ASE din anul 2007.
 
El mai spune că vrea să pună un accent pe informarea IMM-urile prin seminarii, broşuri, astfel încât reprezentanţii acestora să nu încalce prevederile legislative.
 
Dragoş Vasile Constantin a mai activat în cadrul Consiliului Concurenţei în 1996, de asemenea, în funcţia de consilier de concurenţă.
 
Toţi trei au primit aviz favorabil din totalitatea voturilor, însă ei trebuie să treacă şi de votul plenului reunite al Camerei Deputaţilor şi Senatului.
 
Preşedintele Consiliului Concurenţei este Bogdan Chiriţoiu, care ocupă această poziţie începând cu anul 2009.
 
Conducerile celor două camera ale Legislativului au decis ca deputaţii şi senatorii să se întrunească doar în comisiile de specialitate, nemaifiind convocat niciun plen până la alegerile parlamentare din 11 decembrie.