Enel a convins 100.000 de casnici să-şi schimbe abonamentul la energie

Autor: Roxana Petrescu 28.11.2016
Italienii de la Enel, care au pe plan local o bază de 2,8 milioane de consumatori de energie, spun că au în portofoliul 100.000 de casnici care au decis să-şi schimbe abonamentele la electricitate, mişcare prin care aceştia au intrat ireversibil în sectorul concurenţial. De la începutul anului 2018, preţul energiei către consumatorul casnic va fi complet liberalizat, dar deja au început mişcări în acest domeniu în contextul în care există o inflaţie de oferte lansate atât de companiile de profil, cât şi de jucători care abia acum abordează piaţa energiei.
 
Ceea ce nu menţionează Enel, care este prezent cu activităţi de distribuţie şi furnizare a energiei în Muntenia Sud, Banat şi Dobrogea, este câte din cele 100.000 de contracte încheiate pe piaţa concurenţială reprezintă clienţi noi, atraşi de la alţi competitori ai companiei, şi câţi sunt de fapt clienţi vechi ai Enel care au decis să treacă la un nou tip de abonament.
 
Lupta pentru consumatorii casnici se dă de fapt pentru o felie de aproape 20% din con­su­mul naţional de ener­gie în care sunt activi peste 8,6 mili­oane de potenţiali clienţi care cer ser­vicii tot mai com­ple­xe.