Doi acţionari ai BRK Financial Group cer revocarea membrilor consiliului de administraţie

Autor: Dan Grigore Ivan 28.11.2016

Adrian Andrici şi Global Consult, acţionari cu o deţinere de peste 5% din BRK Financial Group, cer revocarea membrilor consiliului de administraţie al BRK Financial Group şi alegerea unui for constituit din noi membri.

Pe 2 noiembrie, Cătălin Mancaş şi-a prezentat demisia din funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al casei de brokeraj, după ce în aprilie Mihai Buliga şi-a dat demisia de asemenea din funcţia de preşedinte şi administrator după o perioadă de patru ani. Compania are o capitalizare bursieră de 24 milioane lei după ce de la începutul acestui an s-au derualt 9.300 de tranzacţii de 8,5 milioane lei, ce au condus la o depreciere de 8,46% a valorii de piaţă a casei de brokeraj.

BRK Financial Group se poziţionează pe locul 12 pe an, la data de 30 septembrie 2016, faţă de locul 8 anul trecut, după ce volumul tranzacţiilor cu acţiuni şi unităţi de fond pe BVB a scăzut cu 39% la nouă luni, în ultimul trimestru înregistrându-se însă o îmbunătăţire, conform raportului trimestrial. Cifra de afaceri a companiei după nouă luni a fost de 2 milioane lei, în scădere cu 42,82% faţă de rezultatul raportat în aceeaşi perioadă a anului trecut. Pierderea raportată de BRK s-a situat la 95.554 lei, faţă de 136.742 anul precedent.