Romeo Urjan este noul preşedinte al Companiei Naţionale a Uraniului

Autor: Anca Olteanu 28.11.2016

Romeo Urjan, membru al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale a Uraniului a ocupat, în perioada mai 2015 - noiembrie 2016, poziţia de director al Direcţiei Tehnice şi Securitate Nucleară în cadrul SN Nuclearelecrica SA (SNN).

„Compania Natională a Uraniului are nevoie de un proces temeinic de eficientizare şi restructurare care să conducă la menţinerea ciclului nuclear integrat al ţării noastre”, a declarat Victor Grigorescu, ministrul Energiei.

Romeo Urjan este expert în operare, construcţie şi punere în funcţiune de capacităţi nucleare, securitate nucleară şi programe de pregătire. De asemenea, a deţinut poziţia de director de Producţie al CNE Cernavodă până în anul 2000, iar ulterior a ocupat diverse poziţii strategice de management la centrala Ontario Power Generation din Canada, de unde a fost recrutat de SNN în anul 2014 cu intenţia de readuce specialiştii români în cadrul societăţii, potrivit comunicatului citat.

Compania Naţională a Uraniului se află într-o situaţie economico-financiară dificilă, iar la începutul lunii octombrie Guvernul a aprobat un ajutor de salvare pentru CNU în limita sumei de 62 de milioane de lei, pentru o perioadă de 6 luni. Pe data de 5 noiembrie, societatea a intrat în posesia primei tranşe din împrumut, în valoare de 47,2 milioane de lei, indică sursa citată.