Cum au evoluat afacerile operatorilor locali de telecom în al treilea trimestru

Autor: Adrian Seceleanu 02.12.2016

Serviciile de internet rămân unul dintre principalele motoare de creştere, însă nu toţi operatorii reuşesc să profite de avansul pieţei.



Trimestrul al treilea a fost unul de creştere pentru cei mai mari operatori de telecom de pe piaţa locală, serviciile de internet fix şi mobil reprezentând unul dintre segmentele care au înregistrat un avans semnificativ faţă de anul anterior, arată da­tele financiare publi­cate de companii.

Pe piaţa cheie de servicii de internet fix companiile de cablu RCS&RDS şi UPC sunt cele care au înre­gistrat cele mai puternice rate de creştere. RCS&RDS şi-a întărit şi mai mult poziţia dominantă pe piaţă, distanţându-se şi mai mult de grupul Telekom, care de peste doi ani de zile nu reuşeşte să identifice formula care să-i permită să revină pe creştere. La finele lunii septembrie Telekom avea 1,188 mi­lioane de abonaţi la net fix, număr aproximativ egal cu cel pe care îl înregistra la finele anului 2012. Grupul controlat de nemţii de la Deutsche Telekom şi grecii de la OTE speră însă că investiţiile în expansiunea reţelei de fibră optică, care au accelerat puternic după ce acţionarii l-au concediat pe germanul Nikolai Beckers şi echipa sa de conducere şi au numit un nou şef, slovacul Miroslav Majoros, vor începe să dea rezultate.