Anca Dragu, ministrul finanţelor: Selecţia noii conduceri la CEC Bank: Procesul a fost mai lent decât mi-am dorit. Era nevoie de această schimbare

Autor: Claudia Medrega 06.12.2016
Ministerul Finanţelor a început, după mai multe tergiversări, procesul de recrutare pentru cei nouă membri ai con­siliului de administraţie la CEC Bank, singura bancă de top 10 aflată în por­tofoliul statului, scopul acestui pro­ces fiind „creşterea competitivităţii, a profitabilităţii, îmbunătăţirea calităţii ac­tivelor, a ratei de adecvare a capita­lului şi a structurii de finanţare a băncii“.
 
„Este un pas impor­tant pentru im­ple­men­tarea ma­nage­men­tului pro­fesionist la CEC Bank, una dintre cele mai impor­tante insti­tu­ţii din sistemul ban­car românesc. Pro­ce­sul a fost unul mai lent de­cât mi-am dorit, însă era ne­voie de această schimbare care să con­ducă la dezvoltarea şi creşterea pro­fi­tabilităţii CEC Bank“, declară Anca Dragu, ministrul finanţelor publice.
 
Cei nouă membri ai consiliului de administraţie al băncii de stat CEC Bank vor fi selectaţi de firma de exe­cutive search Transearch în baza unui contract cu o valoare totală de 80.100 de lei (circa. 17.800 de euro), fără TVA.