Vânzarea de soft către stat, peste 20% din businessul a 7 companii locale în perioada 2011-2016

Autor: Adrian Seceleanu 06.12.2016
Vânzarea de software către sectorul public în perioada 2011- iulie 2016 a avut o pondere de peste 20% din încasările totale ale unui număr de 7 companii, printre care se află nume cu­nos­cute precum Siveco sau Teamnet, dar şi jucători discreţi pre­cum Open Gov sau Tangible Corpora­tion, conform unei analize realizate de ZF pe baza datelor dintr-un raport al Corpului de control al prim-minis­trului, care a fost publicat ieri, şi a datelor raportate la Finanţe de companiile menţionate în document.
 
Raportul, bazat pe datele comu­nicate de 20 de entităţi publice în perioada de 5 ani şi jumătate menţionată anterior, arată că valoarea achiziţiilor de produse şi licenţe software a fost de 3,733 mld. lei cu TVA, pentru care a fost plătită suma totală de 3.131 mld. lei, cu TVA.
 
Dintre cele 14 companii men­ţionate în raport, cea mai mare pondere în  business a contractelor cu statul a fost înregistrată de Siveco (peste 50%), urmată de alţi jucători cunoscuţi pe piaţă pentru concentrarea pe afacerile cu sectorul public precum QBS, Teamnet sau Romsys.