Administratorul judiciar cere intrarea în faliment a distribuitorului de medicamente Polisano Sibiu

Autor: Georgiana Mihalache 06.12.2016

BDO Business Reconstructing, administratorul judiciar al diviziei de distribuţie Polisano convoacă adunarea creditorilor distribuitorului pentru a deschide procedura de faliment a firmei, la doar două luni după ce Polisano, a cincea companie din piaţă, a anunţat intrarea în insolvenţă. Adunarea creditorilor este stabilită pentru data de 16 decembrie, se arată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

BDO Business Reconstructing a fost desemnat administrator judiciar al Polisano distribuţie, compania intrată în insolvenţă, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 527 de milioane de lei, în scădere cu 60% faţă de anul precedent. Numărul de salariaţi al firmei a scăzut cu circa 200 de persoane, ajungând la 601 angajaţi anul trecut. Deşi datoriile companiei au scăzut cu aproape 50% în 2015 faţă de anul anterior, Polisano nu a putut evita insolvenţa, înregistrând şi anul trecut datorii de peste 340 de milioane de lei.

Din grupul Poli­sano mai fac parte un spital privat în Sibiu, o reţea de clinici, dar şi o fabrică de medi­camente, una dintre puţinele investiţii de la zero în această industrie în ultimii ani.