Austriecii de la GoodMills închid fabrica de pâine Titan

Autor: Cristina Roşca 12.12.2016
Grupul austriac GoodMills, controlat de Raiffeisen, va închide fabrica de pâine Titan, una dintre cele mai vechi şi cunoscute de pe piaţă.
 
Decizia vine la scurt timp după ce grupul a vândut divizia de retail (reprezentată de magazinele Belforno şi Casa Brutarilor), dar şi fabrica de chifle de hamburgeri şi de hot-dogi. Astfel, grupul austriac rămăsese cu divizia de morărit şi cu o parte din divizia de panificaţie.
 
Divizia de retail a fost preluată de Dragoş Şerb, fostul director al celor 45 de magazine sub aceste două branduri, în timp ce fabrica de chifle a fost preluată de Lantmännen Unibake, o cooperativă suedeză cu afaceri de peste 1,1 miliarde de euro anual.
 
Acum austriecii anunţă închiderea fabricii. „Ca urmare a concentrării strategice a activităţilor sale pe segmentul de morărit şi după numeroase încercări de eficientizare tehnică a activităţii de producţie de panificaţie, GoodMills România s-a văzut nevoită să re­nunţe la opera­ţiu­nile fabricii de pro­fil deţinută de com­panie în Pante­limon, judeţul Ilfov”, spun oficialii companiei.