Dragnea: I-am transmis lui Cioloş angajamentul PSD privind salariul minim de 1450 lei în 2017

Autor: Liviu Dadacus 13.12.2016

„Ne-am auzit de ieri (n.r. luni) şi am convenit ca astăzi să avem o discuţie. Mie mi s-a părut o abordare responsabilă din partea primului-ministru, chiar am apreciat asta că, dincolo de supărarea firească generată de rezultatul alegerilor, a arătat că este interesat ca România să nu intre într-un derapaj economic anul viitor, ţinând cont şi de programul nostru de guvernare prezentat în campanie. Mi-a solicitat, mi-a prezentat, mi-a transmis câteva intenţii de a adopta acte normative în Guvern, ordonanţe care să proroge aplicarea unor legi care ar intra în vigoare de la 1 ianuarie, cu care am fost de acord”, a spus Dragnea.

El a arătat că a discutat cu Cioloş despre salariul minim pe economie pe anul 2017 şi i-a spus că angajamentul PSD rămâne ferm 1.450 de lei.

„Am acceptat propunerea dumnealui ca noul Guvern, aşa cum e firesc, să adopte această HG, îngrijindu-se să pregătească cadrul legal”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a precizat că i-a solicitat lui Cioloş şi a rămas ca premierul să analizeze dacă unele cheltuieli prevăzute pentru anul viitor pot fi „aduse” în acest an, referindu-se la subvenţiile agricole, la arieratele, precum şi contribuţia la UE.

„Există în spaţiul fiscal, există încă posibilitatea - fiind bani care încă nu sunt necheltuiţi şi ar putea să se facă aceste cheltuieli. A rămas că se consultă cu colegii din guvern, cu ministerul de Finanţe şi o să ne transmită”, a spus el.

Premierul Dacian Cioloş a avut marţi dimineaţă o convorbire telefonică cu preşedintele PSD Liviu Dragnea, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.