Cine ar putea fi miniştrii din viitorul guvern al PSD

Autor: Mediafax 14.12.2016
Numele mai multor foşti miniştri, printre care Mircea Geoană, Ecaterina Andronescu, Eugen Teodorovici, Titus Corlăţean, Liviu Pop sau Mihnea Costoiu, sunt vehiculate, pe surse, în ceea ce priveşte ocuparea unor portofolii într-un viitor guvern PSD, condus de Liviu Dragnea.

Pentru portofoliul Educaţiei se iau în calcul trei nume: Mihnea Costoiu, Liviu Pop sau Ecaterina Andronescu, în timp ce alte trei nume - Eugen Teodorovici, Marius Nica sau Ana Birchall - s-au vehiculat în legătură cu Ministerul Fondurilor Europene.

Pentru portofoliul Finanţelor sau Economiei s-au vehiculat numele lui Mihai Tudose sau al Anei Birchall.

În ceea ce priveşte Ministerul de Interne sau Ministerul Apărării, numele cele mai vehiculate au fost cele ale lui Georgian Pop sau Gabriel Vlase. Ministerul Sănătăţii ar putea fi preluat, din partea PSD, de Florian Popa sau Ionel Sinescu, în timp ce pentru portofoliul Externelor a fost vehiculat numele lui Titus Corlăţean sau al Anei Birchall.

Pentru Ministerul Agriculturii s-a discutat despre social-democraţii Paul Stănescu sau Gheorghe Şimon.

Ministerul Transporturilor ar putea fi preluat de Mihai Fifor, Ministerul Muncii – de Rovana Plumb, iar Ministerul Culturii – de Ionuţ Vulpescu.

Situaţia numelor vehiculate pentru portofolii ar putea suferi modificări ca urmare a negocierilor pentru o alianţă de guvernare, purtate de PSD cu ALDE şi, posibil, cu UDMR.

ALDE îşi doreşte, potrivit unor surse, reprezentare guvernamentală, vizând două portofolii: cel al Agriculturii, pentru Daniel Constantin, şi altul pentru Theodor Meleşcanu, probabil Apărarea.

O eventuală discuţie cu UDMR ar putea viza cedarea către Uniune a portofoliului Culturii, pentru Kelemen Hunor, sau/şi al Mediului.