Dragnea îi cere lui Cioloş să nu mai reducă TVA în 2017, iar taxa pe stâlp să rămână în vigoare

Ziarul Financiar 14.12.2016
Premierul Dacian Cioloş nu a confirmat că acceptă propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul fiscal, cum i-a cerut Liviu Dragnea, şi se aşteaptă ca PSD să îşi respecte promisiunile şi programul de guvernare prezentat cetăţenilor înainte de alegerile parlamentare din 11 de­cembrie.

„În cadrul discuţiei telefonice cu domnul Liviu Dragnea, premierul Dacian Cioloş nu a confirmat că acceptă propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul fiscal“, a anunţat aseară guvernul.

Totodată, guvernul a subliniat că premierul Dacian Cioloş „se aşteaptă ca Partidul Social Democrat să îşi respecte promisiunile şi programul de guvernare prezentat cetăţenilor înainte de alegerile parlamentare din 11 de­cembrie, asu­mându-şi totodată responsabilitatea politicii fiscale şi legislaţia adoptată deja în Parlament ale deciziei“, a anunţat Executivul.

Liviu Dragnea, posibilul viitor pre­mier, i-a adresat ieri premierului la final de mandat Dacian Cioloş o serie de „solicitări“ în ceea ce priveşte patru prevederi din Codul fiscal, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie.

Între acestea, amânarea cu un an a termenului de eliminare a taxei pe stâlp, a reducerii TVA cu un punct şi eli­minării supraaccizei de şapte euro­cenţi/litru carburant.