De la 1 ianuarie, producătorii români vor putea exporta în Turcia bovine vii şi carne de vită

Autor: Mona Scarisoreanu 16.12.2016

„Până acum nu aveam voie nici măcar să tranzităm Turcia. De asemenea, nu mai avem nici o restricţie pe piaţa europeană la carnea de porc”, a precizat Achim Irimescu.

Acesta a arătat că România se află în discuţii avansate cu Japonia şi Coreea pentru exportul de carne de porc.

„Am discutat şi cu oficialii din Statele Unite pentru ca producătorii români să poată exporta carne de porc începând din 2017”, a spus ministrul Agriculturii.

Cu toate acestea, România importă carne de porc. Achim Irimescu a spus că una din cauze este legată de numărul redus de porcine care se află în fermele comerciale, comparativ cu fermele mici. „Pe de altă parte, din cauza embargoului impus Rusiei, pe fondul unei supraproducţii, în România a intrat carne de porc foarte ieftină. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu laptele, fiind afectaţi în special micii producători”, a declarant Irimescu.