Iohannis: Eu voi decide pe cine voi desemna premier. Partidele s-au poziţionat pentru negocieri

Autor: Gabriel Pecheanu 16.12.2016

”Asta vă voi spune la momentul potrivit, când voi decide eu pe cine voi desemna prim-ministru”, a spus Klaus Iohannis când a fost întrebat dacă vede posibil un alt guvern în afară de unul format din PSD şi ALDE.

De asemenea, el a spus că declaraţiile liderilor politici din această perioadă denotă o poziţionare a acestora în perspectiva negocierilor.

”În această perioadă fac multe, multe declaraţii (ale liderilor partidelor - n.r.). Toată lumea se poziţionează pentru negocieri. Atunci este bine să privim declaraţiile cu calm şi să aşteptăm proba, proba fiind votul de învestitură”, a apreciat şeful statului.

În opinia lui, vehicularea scenariului alegerilor anticipate este prematură.

”Cred că ne grăbim un pic cu aceste scenarii. Haideţi să-i lăsăm pe cei din partide să vină la consultări, să spună cum îşi imaginează ei formarea guvernului, pe urmă să desemneze pe cineva şi pe urmă să-l voteze Parlamentul şi apoi vedem mai departe”, a punctat Iohannis.

Potrivit lui Iohannis, consultările, chiar în condiţiile în care social democraţii susţin că nu sunt dispuşi să îi prezinte eventual o listă cu posibil premieri, se vor desfăşura ”cu calm, cu argumente, fără niciun fel de probleme”.