Specialiştii americani nu sunt convinşi că Simona Halep va impresiona în 2017

Autor: Iulian Coşuleţu 17.12.2016

Publicaţia renumită pentru analizele pertinente nu o cotează pe Simona cu şanse importante în Grand Slam-urile de anul viitor. Din acest punct de vedere, specialiştii americani au asemuit-o pe constănţeancă cu poloneza Radwanska: "Simona Halep, la fel ca şi Agnieszka Radwanska, e favorită în fiecare an la cucerirea unui turneu de Grand Slam, dar întotdeauna încheie sub aşteptări. Astfel, anul 2017 reprezintă o necunoscută pentru ea. Are şanse să câştige, dar depinde foarte mult de mentalul ei", a fost caracterizarea făcută jucătoarei antrenate de Darren Cahill.

În schimb, sursa citată mizează pe Angelique Kerber, dar şi pe Serena Williams, primele două jucătoare ale clasamentului. Despre nemţoaică, autorul spune: "A demonstrat că are nervi de oţel şi este cea mai bună jucătoare a momentului. Va câştiga şi alte turnee majore dacă va depăşi euforia generată de performanţele din 2016". De asemenea, americanii cred că Serena va triumfa din nou în competiţiile de Grand Slam: "Deşi împlineşte 36 de ani, rămâne o jucătoare greu de învins, iar noi considerăm că îşi va trece cât de curând al 23-lea turneu de Grand Slam în palmares".

Simona Halep, în vârstă de 25 de ani, va avea şansa să demonstreze tuturor că poate scrie istorie şi în Grand Slam-uri, peste o lună, când va participa la Australian Open. Până acum, cele mai bune rezultate ale româncei în turneele de Grand Slam sunt reprezentate de finala atinsă la Roland Garros 2014 (4-6, 7-6, 4-6 cu Maria Şarapova) şi semifinalele de la Wimbledon 2014 (6-7, 2-6 cu Eugenie Bouchard) şi US Open 2015 (1-6, 3-6 cu Flavia Pennetta). La Australian Open, Halep nu a depăşit niciodată faza sferturilor de finală, atinsă în sezoanele 2014 şi 2015.