Restructurează businessul pentru a-l face „mai uşor de vândut”. Petrescu, City Grill: Potenţiali parteneri sunt fonduri de investiţii sau investitori strategici regionali

Autor: Cristina Roşca 20.12.2016

„Am decis să restructurăm businessul pentru a-l face mai uşor scalabil, mai uşor de vândut ulterior. Astfel, am creat companii de management şi companii de operare. Companiile de management, care deţin know-how-ul, brandurile şi franciza, le controlez eu. Cele de operare sunt deţinute de cei care au fost brand ma­na­gerii grupului anterior”, explică Petrescu.

El spune că a creat trei companii de management, una pentru City Grill şi City Cafe, una pentru Trattoria Buongiorno şi una pentru berării, respectiv pentru toate celelalte unităţi ale grupului.

În ceea ce priveşte companiile de operare, există şase entităţi. Una dintre ele operează trei cafeterii City Cafe şi patru restaurante City Grill. O a doua operează cele cinci restaurante Trattoria Buongiorno. Hanu’ lui Manuc, Pescăruş şi Caru’ cu Bere sunt operate fiecare de câte o companie, iar cele două berării Hanu’ Berarilor au la rândul lor în spate o entitate juridică diferită.

Fiecare dintre aceste companii de operare este deţinută acum de un fost angajat al companiilor lui Petrescu. El deţine de la Petrescu franciza brandului respectiv.