Antreprenori locali: Producătorul de tâmplărie Optimedia din Oradea încheie anul cu o creştere de 17% a afacerilor

Autor: Laurentiu Cotu 20.12.2016
Producătorul de ferestre şi uşi din PVC şi aluminiu Optimedia din Oradea, deţinut de an­tre­prenorii români Marius şi Simona Pantiş, va în­cheia acest an cu afaceri de 18,5 mil. euro, mai mult cu 17% faţă de anul trecut. Compania a avut în 2015 o cifră de afaceri de 70,7 mil. lei (apro­ximativ 16 mil. euro), un profit net de peste 4 mil. lei (900.000 de euro) şi un număr me­diu de 237 de angajaţi, conform da­telor de la Ministerul Fi­nanţelor.

Optimedia are peste 160 de clienţi şi par­te­neri de afaceri la export, în ţări precum Franţa, Ita­lia, Belgia, Austria, Germania, Spania, Suedia, Nor­vegia, Irlanda, Japonia, Canada sau SUA, po­trivit informaţiilor de pe site-ul com­pa­niei. Prin­tre furnizorii companiei din Oradea se află Veka, Profine, Saint-Gobain, Winkhaus, Maco, Alumil, Cortizo, Schuco şi Reyners.

„Anul 2016 a fost foarte bun pentru noi, un an al schimbărilor şi al oportunităţilor, în care am realizat obiectivele propuse, ne-am consolidat şi am crescut sănătos. Investiţiile însumate în 2016 ajung la 1,4 mil. euro, în proiecte care ne-au ajutat să creştem productivitatea cu mai bine de 30%“, a declarat pentru ZF Transilvania Marius Ioan Pantiş, general manager al Optimedia.