Primul atac serios la fundaţia bankingului tradiţional: Orange îşi lansează banca în următoarele şase luni

Autor: Anelis Baciu 21.12.2016
Competiţia şi aşa ridicată din siste­mul bancar tradiţional european s-ar pu­tea înteţi de anul viitor, în condiţiile în care operatorul francez de telefonie mo­bilă Orange şi-a propus să atace se­rios fundamentele bankingului tra­di­ţio­nal prin lansarea propriei bănci digitale.

Orange are planuri ambiţioase în sec­torul bancar şi este posibil să facă faţă mai bine concurenţei decât băncile tra­di­ţio­nale, deorece activează într-o in­dustrie un­de presiunea concurenţială este mult mai accentuată decât în sec­to­rul financiar, scrie cotidianul francez Les Echos.

Orange îşi va lansa operaţiunile ban­care digitale mai întâi în Franţa, ur­mând ca apoi să se extindă în Belgia şi Spania.

Orange Bank vi­zea­ză atra­gerea a circa 2 milioa­ne de clienţi în zece ani de func­ţio­nare. Obiecti­vul poa­te părea prea am­biţios în com­pa­raţie cu rea­li­ză­rile ING Bank care a ajuns la un m­ilion de cli­enţi de servicii di­gitale la 15 ani de la lan­sa­rea aces­tora. Un re­zul­tat si­milar a ob­ţi­nut şi Bourso­rama, ban­­ca di­gi­tală a SocGen, care după 11 ani de func­ţio­na­re a ajuns la 900.000 de clienţi.