Naspers renunţă la comparatoarele de preţuri din România, Bulgaria şi Ungaria

Autor: Ioana Nita 21.12.2016
Gigantul sud-african Naspers, care deţine mai multe businessuri online pe piaţa locală - eMag, OLX, PayU, Autovit, PC Garage, a vândut portofoliul de platforme de tip comparatoare de preţ din România (Compari.ro), Bulgaria (Pazaruvaj.com) şi Ungaria (Arukereso.hu) către grupul Rockaway din Cehia. Achiziţia a fost finanată de Daniel Kretinsky, Patrik Tkac şi PPF Group. Valoarea tranzacţiei nu a fost însă făcută publică.

Prin achiziţia celor trei site-uri comparatoare de preţuri, grupul Rockaway îşi extinde prezenţa pe piaţa de comerţ electronic din Europa de Est, aceasta deţinând şi platforma online Heureka, cu acelaşi profil, activă pe pieţele din Cehia şi Slovacia.

,,Prin achiziţionarea site-urilor Compari.ro, Arukereso.hu şi Pazaruvaj.com am făcut demersuri pentru atingerea poziţiei de lider de piaţă. Grupul Rockaway deţine comparatoare pe pieţe în plină expansiune, astfel încât şi pe viitor schimburile de experienţe şi distribuirea  de informaţii vor facilita atât creşterea, cât şi experienţa utilizatorilor”, a declarat Jakub Havrlant, directorul general al grupului Rockaway.

Site-ul Heureka este lider pe piaţa de profil din Cehia şi Slovacia, potrivit reprezentanţilor Rockaway, iar odată cu achiziţia comparatoarele online de preţ -  compari.ro, Arukereso.hu şi Pazaruvaj.com, grupul ceh adaugă în portofoliu încă trei jucători lideri pe acest segment pe pieţele din România, Ungaria, respectiv Bulgaria.