Germanii de la Preh au bugetat investiţii de 13 mil. euro pentru fabrica de componente auto de lângă Braşov

Autor: Laurentiu Cotu 22.12.2016

Producătorul de componente auto Preh România, furnizor pentru Porsche, Mercedes, Audi sau BMW, a finalizat în acest an un program de investiţii de 8,2 mil. euro care a pre­supus dotarea cu echipamente a unei noi hale de producţie cu o suprafaţă de 13.000 mp.

Investiţiile au constat în noi linii de asamblare, maşini de injecţie mase plastice, dar şi echipamente hardware şi software. Proiectul va continua anul viitor cu investiţii de 13 mil. euro şi va fi complet finalizat în 2019, când compania estimează că va ajunge la 1.400 de angajaţi şi afaceri de peste 200 mil. euro.

 La fabrica Preh din Ghimbav (Braşov) sunt produse comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Mercedes.

„Piaţa auto a fost relativ stabilă în acest an, observându-se o creştere prudentă, însă pentru anul viitor cifrele vor fi mai optimiste. Dispunem în prezent de 995 de angajaţi, iar capacitatea de producţie este de 10 milioane de piese anual“, a declarat pentru ZF Transilvania Mihaela Forgaciu, director general al Preh România. Producătorul german de componente auto estimează că va în­che­ia anul în curs cu afaceri de 148,5 mil. euro, mai mult cu 11% faţă de anul trecut, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor transmise de companie şi a celor de pe mfinanţe.ro.