Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea reţelei de fibră optică Netcity de către Direct One

Autor: Cristina Bellu 23.12.2016
Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Netcity Telecom, operatorul reţelei subterane pentru fibră optică a Capitalei, de către compania Direct One, operatorul unei reţele naţionale de peste 5.500 de kilometri de fibră optică, care este parte a grupului de firme controlate de antreprenorii români Teofil Mureşan şi Simion Mureşan.
 
Compania va prelua pachetul integral de acţiuni ale operatorului deţinut de către UTI Netcity Investment  şi UTI Grup , în urma unui acord semnat în luna septembrie de către cele două părţi.
 
“Autoritatea de concurenţă precizează că a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.”, precizează Consiliul Concurenţei.