A murit Franca Sozzani, redactorul-şef al revistei Vogue Italia. Madonna: "O rebelă iubită de toţi"

Autor: Monica Stoica 23.12.2016

Jonathan Newhouse, preşedintele editorilor în cadrul Conde Naste International, a descris-o drept "unul dintre cei mai mari editori al unei reviste din toate timpurile".

Celebrităţile, printre care Madonna, Kanye West şi Victoria Beckham au omagiat-o în mesaje pe reţelele de socializare. Într-o postare pe Instagram, Madonna a publicat o fotografie în care apare Sozzani, alături de textul: "Odihneşte-te în pace, Franca Sozzani, ai fost o adevărată rebelă, iubită, adorată de atât de mulţi! Ne va fi atât de dor de tine!".

Fotomodelul american Kendall Jenner a postat pe Twitter: "Odihneşte-te în pace, Franca Sozzani."

Sozzani a preluat funcţia de redactor şef al revistei Vogue Italia în 1988 şi a devenit o figură-cheie pe scena modei, la nivel mondial. În 2008, ea a produs o prezentare de modă "all black" în care au defilat doar modele de culoare. Conceptul Sozanni a devenit un hit internaţional.

Întrebată cum defineşte stilul, Franca Sozzani a afirmat: "Eu cred că oamenii ar trebui să cumpere mai multe oglinzi decât haine, ca să se vadă pe ei înşişi înainte de a pleca ... dar cred că hainele au nevoie să corespundă cu propria personalitate. Asta reprezintă stilul.".

De asemenea, Sozzani a fost o figură cunoscută şi în ceea ce priveşte cauzelele umanitare. Ea a servit drept ambasador în modă pentru ONU şi s-a ocupat de sprijinirea angajaţilor din lumea modei din Africa şi Asia, pe care i-a ajutat să strângă bani pentru a lupta împotriva foametei.

Într-un tribut pe site-ul Vogue, editorul Vogue din Statele Unite, Anna Wintour a descris-o astfel pe Sozzani: "caldă, inteligentă, amuzantă". "