PIAROM: Statul trebuie să susţină punerea pe piaţă a produselor inovative româneşti, ca prototip sau serie mică

Autor: Mihaela Pascari 30.12.2016

Decidenţii politici trebuie să cunoască produsele inovative, proiectate şi realizate de inventatori români şi să realizeze un plan coerent şi coordonat între ministere, de punere prioritară pe piaţa internă a acestora, în regim de prototip sau serie mică, aşa cum procedează toate statele dezvoltate, a spus Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM).

În plus, PIAROM solicită Consiliului Concurenţei să examineze şi să aplice cele mai bune practici în acest sens. “Legea Achiziţiilor Publice, care prevede posibilitatea achiziţiei de produse şi servicii inovative, trebuie să susţină prioritar inovarea autohtonă”, a precizat Pârvan.

Potrivit acestuia,  este necesară stabilirea de criterii cantitative şi calitative  de achiziţii a unor astfel de produse, ajutând în acest fel la adoptarea unor decizii corecte luate de căte autorităţile contractante, în special în zona administraţiilor locale.

“De asemenea, PIAROM susţine măsurile de relaxare fiscală aplicată veniturilor celor care muncesc, în condiţiile în care mediul de afaceri va fi tratat ca un partener al guvernului, nu doar un furnizor de taxe şi impozite”, a mai afirmat Cristian Pârvan.