48 irakieni ascunşi într-un camion, descoperiţi la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu

Autor: Andreea Traicu 31.12.2016

"În data de 30.12.2016, ora 19.23, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul bulgar Dimitrov N., în vârstă de 42 ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în Bulgaria. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta cutii cu drajeuri de ciocolată, din Bulgaria către o societate din Ungaria.În baza analizei de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport cu aparatul pentru detectarea CO2, care a indicat valori peste nivelul normal. Astfel, s-a procedat la deschiderea si verificarea compartimentului marfă, iar in interiorul acestuia au fost descoperite ascunse un număr de 48 de persoane - 17 minori, 9 femei şi 22 de bărbaţi", transmite Poliţia de Frontieră într-un comunicat de presă.

Potrivit poliţiştilor, în cadrul cetăţenilor s-a stabilit că este vorba despre cetăţeni irakieni, adulţii având vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani, iar dintre minori, cel mai mic având numai câteva luni. Migranţii le-au spus poliţiştilor că doreau să ajungă în Ungaria, iar şoferul camionului că nu avea cunoştinţă despre prezenţa acestora în compartimentul marfă al autovehiculului.

Conform protocolului româno - bulgar, şoferul bulgar şi cetăţenii irakieni au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.