Ministerul Economiei încearcă să le facă viaţa mai uşoară celor care vor să-şi deschidă o afacere

Autor: Corina Zamfir 04.01.2017

Ministerul Economiei a realizat un site dedicat starup-urilor şi IMM-urilor - Startup.gov.ro, unde sunt date legate de informaţiile de finanţare derulate de stat, actele necesaresite pentru înfiinţarea sau dizolvarea unei societăţi, date statistice, instituţii care sprijină IMM-urile.

Un alt element al site-ului este harta în care vizitatorii pot vedea unde se află printre cele mai importante hub-uri, incubatoare, acceleratoare, investitori, instituţii guvernamentale dedicate IMM-urilor, clustere, parcuri tehnologice, centre de cercetare şi dezvoltare.

De asemenea, platforma dezvoltată de minister cuprinde informaţii despre companiile care şi-au raportat indicatorii financiari pe 2015 (cifra de afaceri, profit, pierderi, numărul de angajaţi – la nivel national, dar şi pentru fiecare judeţ în parte), informaţii obţinute de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Site-ul oferă informaţii despre topuri la nivel naţional precum cele mai mari 50 de SRL-D-uri în funcţie de cifra de afaceri înregistrată în 2015, cele mai mari startup-uri în funcţie de cifra de afaceri înregistrată în 2015, top 500 cele mai mari IMM-uri din România în funcţie de numărul de angajaţi sau în funcţie de cifra de afaceri din 2015.

O altă secţiune este cea a târgurilor naţionale dedicate mediului de afaceri, unde vizitatorii pot afla detalii despre tema evenimentului, perioada de desfăşurare, organizatorul şi oraşul în care va avea loc târgul.

Startup.gov.ro