Companiile de recrutare: Angajatorii din IT vor oferi şi anul acesta salarii de 800 de euro pe lună debutanţilor

Autor: Mihaela Pascari 05.01.2017

Deficitul de personal cu care se confruntă piaţa IT deter­mină compa­niile din do­meniu să ofere salarii de 800 de euro net pe lună (3.632 de lei net) de­butanţilor, iar pen­tru a-i reţine pe seniori, plătesc în medie 2.500 de euro net pe lună, spun reprezentanţii companiilor care fac recrutări.

„În sectorul privat este cunoscut faptul că industria IT predomină în compensaţiile pe care le oferă anga­jaţilor. Acest lucru se datorează în primul rând deficitului de candidaţi din acest domeniu. Companiile existente sunt nevoite să concureze cu ofertele de angajare la nivel european. Un salariu net în domeniul IT ajunge la 2.500 de euro net“, a spus Felix Toma, country ma­nager pe România & Bulgaria în cadrul Gi Group, companie de recru­tare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar.

De aceeaşi părere este şi Marga Radu, professional & permanent placement şi director în cadrul Adecco România, companie de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară. Ea spune că sectorul IT conduce de departe topul salariilor la nivel naţional pe orice nivel de senioritate. „Media este de circa 2.500 de euro net, juniorii începând cu 800 de euro net“, a spus Marga Radu.