Cum arată unul dintre cele mai luxoase hoteluri din lume, care a găzduit preşedinţi americani şi vedete precum Frank Sinatra, Marilyn Monroe sau Elizabeth Taylor. Galerie FOTO

Ziarul Financiar 08.01.2017

Waldorf Astoria este unul dintre hotelurile legendare din toată lumea, situat în New York. Camerele sale i-au găzduit pe fiecare dintre preşedinţii SUA începând cu Herber Hoover, cel de-al 31-lea preşedinte, dar şi vedete de la Hollywood precum Sophia Lauren, Elizabeth Lauren sau cântăreţul Frank Sinatra. Nenumărate evenimente au fost găzduite în sălile luxoase ale hotelului, iar bucătăriile sale au fost locul unde a luat naştere salata Waldorf, scrie Business Insider.

Anul trecut hotelul a celebrat cea de-a 85-a aniversare şi se va închide pe 28 februarie pentru renovări. Din 2014, de când a fost preluat de la Hilton Worldwide de către compania chineză de asigurări Anbang pentru 1,95 mld. dolari, au fost puse la punct planuri pentru renovări. Câteva părţi din interiorul hotelului vor rămâne, totuşi, neschimbate, la cererea autorităţilor.

Business Insider prezintă imagini cu luxosul hotelul încă de la începuturile sale.