Grupul italian Custom: Planul nostru este să ne mutăm producţia din China în România. „Productivitatea din România o bate pe cea din China. Atât din punct de vedere calitativ, cât şi logistic.“

Autor: Ioana Nita 06.01.2017

Grupul italian Custom, specializat în dezvoltarea de echi­pamente şi software pentru automatizarea punctelor de vânzare, are în plan, pe termen lung, să îşi transfere acti­vitatea de producţie din China în România, a declarat pen­tru ZF Marius Ursulescu, directorul general al sub­sidiarei locale a grupului.

„Productivitatea din România o bate pe cea din China. Atât din punct de vedere calitativ, cât şi logistic, este mult mai bine să producem în România“, a men­ţio­nat el.  În prezent în China grupul realizează produse de ma­să, în timp ce în România se realizează produse de înal­tă tehnologie. Fabrica de la Glimboca utilizează în pro­porţie de 40% materii prime din România - de la plă­cu­ţele electrice, la cabluri etc.

„Materiile prime făcute în Ro­mânia sunt mai scumpe, dar mai bune decât cele din China“, a precizat Ursulescu. În prezent, Custom are aproa­pe 100 de angajaţi în România, din care peste 70 lucrează în fabrica de la Glimboca, iar restul în cadrul unei firme (producţie de semifabricate) care colaborează exclusiv cu grupul italian.