Anul mallurilor de provincie: NEPI are peste jumătate din deschideri

Autor: Bogdan Alecu 06.01.2017

Aproape 150.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale mo­derne se vor deschide în acest an la nivel naţional, cu in­vestiţii estimate la peste 200 de milioane de euro, însă niciun proiect de mari di­mensiuni nu va apărea pe harta dezvoltatorilor în 2017.

Pentru Bucureşti, unde anul trecut s-au deschis două malluri de peste 100.000 mp împreună (ParkLake şi Ve­ran­da), sin­gura noutate din acest an este extinderea AFI Cotroceni, în timp ce „grosul“ investiţiilor vi­zează oraşele din provincie.

„Anul 2017 va aduce proiecte noi în special în oraşe neacoperite încă de centre comerciale moderne. Dintre acestea, în 2017 oraşe precum Cluj-Napoca, Galaţi, Ora­dea, Sibiu, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Bistriţa şi Vaslui ne aşteptăm să fie în prim-plan în ceea ce priveşte livrările anun­ţate“, spun analiştii companiei de consultanţă imo­biliară Colliers.

În acest an cele mai multe proiecte noi, luând în calcul şi extinderile, vor fi realizate de NEPI. Fondul de investiţii sud-african va deschide un mall în Râmnicu Vâlcea de aproa­pe 28.000 mp alături de cel din Satu Mare, de 17.400 mp. NEPI va extinde centrul comercial de la marginea Sibiului - Shopping City Sibiu, dar şi pe cel din Galaţi.