Anchetă la Spitalul de Urgenţă din Craiova, după ce un bebeluş a murit, posibil din cauza rujeolei

Autor: Ana Maria Constantinescu 06.01.2017

Băieţelul în vârstă de trei luni a fost transferat, în luna decembrie, de la o unitate medicală din judeţul Gorj, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova cu mai multe afecţiuni. Ulterior s-a confirmat prezenţa rujeolei, iar pe 3 ianuarie copilul a murit.

Direcţia de Sănătate Publică Dolj a început o anchetă pentru a stabili dacă boala a fost contactată în Spitalul de Urgenţă din Craiova.

“Pacientul a fost internat cu rinichi polichistic bilateral, intoleranţă alimentară multiplă, diaree intratabilă a sugarului şi s-a descoperit un eritem care a fost confirmat a fi rujeolă. Se va face o anchetă epidemiologică să vedem dacă a contactat boala în spital, de la aparţinători sau de la vizitatori”, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Acesta a adăugat că starea de sănătate a bebeluşului era precară, fapt confirmat şi de reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova.

“Copilul nu tolera laptele matern şi era hrănit cu un lapte special. Pe 2 ianuarie a fost mutat în Secţia de Terapie Intensivă, starea s-a agravat, a fost stabilizat, însă pe 3 a intrat în stop cardio-respirator. S-a încercat reuscitarea, dar fără rezultat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, Cristiana Geormăneanu.