FGDB, instituţia care trebuie să-i despăgubească pe deponenţi dacă o bancă intră în faliment şi-a schimbat şeful: Petre Tulin l-a înlocuit pe Eugen Dijmărescu

Autor: Claudia Medrega 09.01.2017
Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare trebuie să despăgubească deponenţii în cazul în care o bancă ar intra în faliment.
 
Petre Tulin, care a lucrat în Banca Naţională la începutul carierei, dar a ocupat ­şi poziţii de top în sectorul bancar privat, a fost numit la conducerea Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB), instituţia care despăgubeşte deponenţii dacă o bancă ar intra în faliment. El l-a înlocuit pe Eugen Dijmărescu, care conducea Fondul din 2013 şi s-a pensionat la încheierea mandatului.
 
Consiliul de Administraţie al Băncii Naţio­nale a aprobat în decembrie componenţa noului Comitet Director al Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare, care asigură conducerea executivă, durata mandatului fiind de patru ani.
 
Petre Tulin a absolvit Facultatea de Plani­fi­care şi Cibernetică în 1988 şi are o vastă expe­rienţă în domeniul supravegherii şi al analizei financiare. El a ajuns la FGDB în vara anului 2015 pe poziţia de director general adjunct, după ce a condus încă de la înfiinţare, în 2009, Banca Feroviara.
 
Anterior, el a fost preşedintele băncii HVB Banca pentru Locuinţe şi preşedintele comitetului de conducere al BCR Banca pentru Locuinţe.