Replica dură a lui Donald Trump pentru Meryl Streep după discursul de la Globurile de Aur

Autor: Monica Stoica 09.01.2017

Deşi Donald Trump nu a participat la ceremonia Globurilor de Aur, ce a avut loc duminică în Los Angeles, acesta a fost invocat de diferiţi actori - mai precis, drept ţinta unor glume cu substrat politic, în special într-un discurs susţinut de actriţa Meryl Streep, informează Associated Press.

Meryl Streep l-a menţionat pe Trump în discursul său susţinut în timpul ceremoniei Globurilor de Aur. Actriţa a mărturisit că a fost teribil de dezamăgită de momentul în care Trump l-a ironizat pe un reporter cu handicap.

Peşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a reacţionat după discursul de decernare de la Globurile de Aur al lui Streep, numind-o „partizana lui Hillary”.

Streep, care a primit premiul Cecil B. DeMille pentru întreaga carieră, duminică, l-a criticat pe noul preşedinte american în faţa tuturor starurilor de la Hollywood.

Meryl Streep a declarat că momentul în care Trump şi-a bătut joc şi a umilit un reporter cu dizabilităţi i-a frânt inima. Cu toate acestea, reputata actriţă nu l-a numit direct pe Trump în timpul discursului său.

Trump a declarat pentru New York Times luni că nu i-a auzit discursul lui Streep şi că nici nu a vizionat gala Globurilor de Aur, dar a spus că „nu este surprins” că este criticat de „liberalii din industria filmului.”

Preşedintele ales a atras numeroase critici în 2015 pentru că şi-a bătut joc de un reporter al New York Times, Serge Kovaleski, imitându-i handicapul său fizic. Incidentul a fost reluat de numeroase ori în timpul campaniei electorale din 2016.

Gazda Globurilor de Aur, Jimmy Fallon, a afirmat în timpul ceremoniei că gala Globurilor a fost „unul din puţinele locuri rămase unde America onorează votul popular”, apoi Fallon l-a comparat pe Trump cu regele Joffrey din "Game of Thrones."

„Acel moment în care o persoană care a ajuns în cea mai respectabilă poziţie din ţara noastră a imitat un reporter cu dizabilităţi - cineva pe care îl surclasa ca poziţie, putere şi capacitatea de a riposta. Instinctul de a umili, când este modelat de cineva dintr-o platformă publică, pătrunde în viaţa tuturor pentru că le permite şi altora să facă la fel. Lipsa de respect stimulează lipsa de respect, violenţa incită violenţa. Când cei puternici se folosesc de poziţia lor pentru a-i brutaliza pe ceilalţi, suntem cu toţii în pierdere.”

Astfel, politica a fost un subiect de neevitat în cadrul Galei Globurilor de Aur din 2017, de la preşedinţia lui Trump, la atmosfera prezentă din SUA, actorul britanic Hugh Laurie făcând la rândul său o glumă pe seama republicanilor.