O familie din Tulcea produce preparate din peşte de 1,6 mil. euro. „Ne vom dubla cifra de afaceri.“

Autor: Roana Rotaru 10.01.2017
Compania Miadmar HDP din Tulcea, care produce anual 350 de tone de preparate din peşte, deţinută de soţii Daniela şi Daniel Buhai din Tulcea, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 7,1 mil. lei (circa 1,6 mil. euro), în creştere cu circa 4% faţă de anul precedent, potrivit reprezentanţilor companiei şi calculelor realizate de ZF pe baza datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor.
 
„Principalii factori care au dus la creşterea vânzărilor companiei în 2016 faţă de anul precedent au fost lansarea de noi produse, faptul că ne procurăm o parte din materia primă cu nava proprie din Marea Neagră, precum şi listarea pe noi reţele de retail“, a declarat pentru ZF Daniel Buhai, unul dintre cei doi acţionari ai companiei.
 
Miadmar HDP deţine o fabrică cu o capacitate de producţie anuală de 700 de tone de produs finit pe an într-un program de lucru în două ture. Acum compania lucrează la jumătate din capacitatea de producţie a fabricii, livrând 350 tone de prepare din peşte anual, sub formă de produse afumate, marinate, congelate şi salată de icre.