Angajatorii germani se aşteaptă să profite de pe urma Brexitului

Autor: CătăIina Apostoiu 13.01.2017

Angajatorii germani sunt liniştiţi în privinţa posibilului impact negativ al Brexitului, potrivit unui sondaj realizat în rândul a 2.900 de firme, scrie Financial Times.

Astfel, mai multe companii se aştepteaptă la beneficii limitate de pe urma ieşirii Marii Britanii din UE mai degrabă decât la un impact negativ puternic. Sondajul sugerează că mai puţin de 10% din companiile germane sunt îngrijorate serios cu privire la efectele negative ale Brexitului asupra activităţilor lor, în timp ce un sfert dintre acestea se aşteaptă la beneficii în urma ieşirii firmelor din Marea Britanie.

Deşi sondajul survine într-o fază timpurie a procesului de ieşire a Marii Britanie din UE, acesta sugerează ca britanicii au supraestimat probabil interesul industriei germane în a o convinge pe Angela Merkel să încheie un acord comercial favorabil pentru Marea Britanie.

"Deşi este adevărat că firmele germane mai mari ar putea fi afectate într-o măsură mai mare, teama că UE s-ar putea dezintegra dacă Marea Britanie ar obţine un acord prea generous domină celelalte consideraţiuni", a declarat Jurgen Matthes, care a condus sondajul realizat de Cologne Institute of Economic Research.