Bursă de 2.100 de euro pe an pentru 40 de studenţi de la universităţi tehnice din Cluj, Iaşi şi Bucureşti

Autor: Simona Tatu 13.01.2017
Producătorul de ţevi Tenaris din Zalău a acordat în acest an universitar 40 de burse pentru tinerii care studiază la facultăţi cu profil tehnic, jumătate dintre ei sunt studenţi din Cluj-Napoca. Valoarea unei burse este de 2.100 de euro, iar studenţii au fost selectaţi în principal datorită rezul­tatelor bune înregis­trate în anul universitar precendent. Compania TenarisSilicotub, subsidiara în România a unei firme din Luxemburg, specializată în producţia de ţevi, acordă de 11 ani burse de studiu în cadrul programului Roberto Rocca Education.

Bursele sunt oferite la nivel naţional, iar jumătate din ele au fost câştigate anul acesta de studenţii din Cluj-Napoca de la Univer­sitatea Tehnică. De asemenea, 8 dintre câştigători au beneficiat de bursă şi anul trecut.

Celelalte 20 de burse au fost acordate sudenţilor din Bucureşti de la Uni­ver­sitatea Politehnică, sudenţilor din Iaşi de la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi şi celor din Ploieşti şi Cluj de la Universitatea de Petrol şi Gaze şi Universitatea Babeş-Bolyai.

Criteriile după care s-a făcut selecţia tinerilor au fost rezultatele foarte bune înregistrate la facultate în anul universitar precedent, precum şi potenţialul lor de lideri.

Programul Roberto Rocca Educational este o iniţiativă desfăşurată la nivel global de compania Tenaris, prin care susţine studiul ingineriei în 80 de universităţi din 11 ţări. Tenaris este o companie din Luxemburg care produce şi furnizeză ţevi din oţel. Veniturile companiei au ajuns în 2014 la aproape 10 mld. euro.

În România, TenarisSilcotub a iniţiat acest program în anul 2006, iar până în prezent s-au acordat 430 de burse. Business-ul TenarisSilcotub a ajuns în 2015 la o cifră de afaceri de 3,5 mil. euro.