Airbnb, unul din starurile din Silicon Valley, vrea să deschidă un centru de servicii cu 200 de oameni la Bucureşti

Ziarul Financiar 14.01.2017

Platforma americană Airbnb, unul din starurile din Silicon Valley prin care pot fi închiriate direct de la proprietari camere, case sau apartamente, va deschide un centru de servicii suport în Bucureşti, unde va angaja, într-o primă fază, 200 de oameni.

Compania va intra pe piaţa locală prin intermediul unui parteneriat cu o firmă de consultanţă poloneză, conform unor surse din piaţă.

Fondată în 2008 cu sediul în San Francisco (California), platforma Airbnb a avut până în prezent peste 60 de milioane de utilizatori, este folosită în peste 34.000 de oraşe şi 191 de ţări.

Airbnb a câştigat tot mai mult în popularitate pentru că în oraşele mari preţurile de cazare practicate de utilizatorii platformei sunt mult mai mici comparativ cu cele din hoteluri. Spre exemplu, cazarea pentru o noapte din acest weekend într-o garsonieră din centrul Bucureştiului pusă la dispoziţie prin Airbnb costă 140- 150 de lei pentru o singură persoană, pe când costul unei nopţi  de cazare la un hotel de trei stele din Piaţa Romană, în regim single, este de 340 - 350 de lei.

Veniturile estimate pentru anul trecut ale Airbnb au fost de circa 900 de milioane de dolari, potrivit The Wall Street Journal.